Des de la setmana passada el col·lectiu, finalment, ha optat per assumir el sistema porta a porta i començar a treure cada dia la fracció que toca. Tot i així, des del col·lectiu reclamen més informació i una millor planificació després que aquesta setmana l’empresa no hagi passat a recollir l’orgànica un dia en què tocava.
El responsable del restaurant Btakora, Paulo Tella, ha explicat que els restauradors s’han adherit a la recollida selectiva tal com es fa a la resta del municipi. I és que l’Ajuntament va optar per aquest canvi després que es generés molta brossa en els diversos contenidors que hi havia distribuïts pel Port. Tot i així, se’ls va donar l’opció de contractar un gestió privat. Finalment, des del passat dilluns s’han sumat al sistema porta a porta i, segons Tella, tot i estar d’acord creu que ha faltat informació i una millor planificació, sobretot, després que la setmana passada l’empresa no recollís l’orgànica un dia dels que tocava.
Paulo Tella ha afirmat que aquesta setmana hi ha prevista una trobada entre Ports i l’Ajuntament per acabar de planificar com es farà aquesta recollida selectiva i trobar una solució al volum de residus que generen els restauradors del Port. El responsable de Btakora creu que la solució no passa per contractar un gestor privat sinó millorar la gestió a la zona.
L’objectiu de l’Ajuntament d’implantar de la recollida selectiva als restauradors del port ha estat eliminar un focus d’incivisme, ja que és molta la gent que s’apropava per abocar les escombraries als contenidors de la zona.