Els mentors dels menors no acompanyats fan una valoració
molt positiva del pícnic intercultural que va tenir lloc aquest cap de setmana.
Al llarg de la tarda, van compartir menjar i begudes, van poder gaudir de
música de la mà d’un dels joves i d’una lectura de contes per part de
l’arenyenc Albert Estengre, tot això a la platja de la Picòrdia.
Josep Bayo, un dels mentors del projecte, comenta que la trobada va tenir molt bona acollida i resposta per part dels arenyencs i dels menors no acompanyats. Els joves han passat uns mesos al centre de Sant Iscle i, amb aquesta trobada, han celebrat la seva tornada. L’esdeveniment també va servir per teixir xarxa entre els mentors, els menors i els seus educadors.
Bayo ha explicat al programa El Dominical que un mentor el que fa és compartir el seu temps i el de la seva família amb el jove que acompanya. L’objectiu és acompanyar-se mútuament a les seves vides quotidianes fent activitats o encàrrecs. A més, el mentor és un suport i un referent per al menor que acompanya perquè, explica Bayo, que sovint viuen molts moments d’incertesa. Tot i això, destaca que un mentor no és un pare o un tutor legal, sinó que només acompanya.
L’objectiu d’aquesta trobada era obrir la tasca que fan els mentors a tots els arenyencs i donar-la a conèixer. De fet, Bayo destaca que actualment només hi ha disset mentors a la vila d’Arenys però al centre hi ha 64 nois. Per tant, n’hi ha molts que no compten amb cap mentor i que els agradaria tenir-ne. Per a ser mentor, només cal posar-se en contacte amb la direcció del centre, amb algun altre mentor o a la web del programa de mentoria de la Generalitat de Catalunya.